Tervetuloa Suomi-kouluun!

TIETOA SUOMI-KOULUN KEVÄTLUKUKAUDESTA 2018

Aloitamme kevätlukukauden maanantaina 15. tammikuuta klo 16.30 Dubai International Academyn (DIA:n) tiloissa. Suomi-koulu päättyy kello 18.

Muskariryhmistä Leppäkertut kokoontuvat kello 16.35-17.10 ja Perhoset kello 17.15-17.55. 

 

Ensimmäisellä kerralla Suomi-koulun toimihenkilöt ovat ottamassa uusia oppilaita vastaan DIA:n sisääntuloaulassa, jossa voi hoitaa myös kevään lukukausimaksut ennen Suomi-koulun alkua rahastonhoitaja Jenni Vähälle. Alempana lisää tietoa lukukausimaksuista.

Kevätlukukauden teemana on PUHUTAAN SUOMEA ja kokoonnumme alustavan lukukauden kalenterin mukaan.

Pientä purtavaa kotoa ja kahviosta

Ryhmät pitävät evästauon, joten muistakaa ottaa lapsille mukaan juomapullo ja pieni eväs. Eväs voi olla esimerkiksi hedelmä, jugurtti tai myslipatukka, jonka ehtii syödä viiden minuutin tauon aikana. Toivottavaa on, ettei eväänä ole makeisia tms.

 

Luokkakäytävät täytyy rauhoittaa tuntien ajaksi. Lapset tulee hakea luokan ovelta heti tuntien päätyttyä. 

 

Huom., Opettaja avaa oven, kun tunti päättyy. Olethan ajoissa!

 

Lasten ollessa koulutunnilla vanhemmat voivat odotella kirjastokäytävällä. Kirjaston yhteydessä toimii talkoovoimin kahvio, jonka tuotto käytetään Suomi-koulun varainhankintaan. Innokkaat kotileipurit ovatkin erittäin tervetulleita mukaan rinkiin. Ilmoittautua voi kahviossa.

Muutoksia ryhmissä ja opettajakunnassa

Dubain Suomi-koulussa on aloittamassa poismuuttojen takia vähemmän lapsia kuin parina viime vuonna ja siksi aloittavia ryhmiä on vähemmän kuin syksyllä. Siitä syystä esimerkiksi Siilien ja Oravien ryhmät ovat nyt yhdistetty Jänikset-ryhmäksi. Uuden ryhmän luokkahuone on PS032. Myös opettajistossa on useita muutoksia. Alempaa löydät listan ryhmistä ja niiden vetäjistä.

 

Opettajat lähettävät ryhmäkohtaiset tervetuloviestit ja ryhmänsä  opetussuunnitelman tiedoksi ryhmän vanhemmille tammikuun aikana.  

Pyydämme, että ilmoitatte lapsenne mahdollisista allergioista ja erityistarpeista opettajalle viimeistään 22.1. mennessä. 

Rekisteröityminen ja lukukausimaksut

Rekisteröitymislomake lähetetään uusille sähköpostitse täytettäväksi ja niitä jaetaan myös tarvittaessa koululla (kirjastolla) ensimmäisellä kerralla.

 

Muistattehan täyttää lomakkeet yhteystietoineen ja palauttaa ne jo ensimmäisenä koulupäivänä kirjastolla olevaan laatikkoon tai opettajalle.

 

Oppilas voi tulla tutustumaan kouluumme kaksi (2) kertaa ilman sitoutumista. Ilmoitathan opettajalle, jollette jatka ryhmässä tutustumisjakson jälkeen.

 

Lukukausimaksut yli 3-vuotiaiden ryhmissä:

 

 • 450 AED/perheen 1. lapsi

 • 350 AED/perheen 2. ja seuraavat lapset.

 • Muskarin maksu on 275 AED/lapsi.

 • Muskarilaisen ”sylivauvasisarus” on 50 AED. 

 

Mikäli lapsenne lukuvuosi maksetaan lukukausittain eli kahdessa erässä, kevään lukukausimaksuun lisätään 50 dirhamin laskutuslisä per oppilas. Tämä käytäntö on uusi ja hyväksyttiin Suomi-koulun syyskokouksessa.

Otathan yhteyttä jos tarvitset apua rekisteröitymisen kanssa!

Suomi-koulun järjestyssäännöt

 1. Suomi-koulu tukee kotona ylläpidettävää suomen kielen taitoa. Päävastuu lapsen suomen kielen ja kulttuurin oppimisesta on hänen vanhemmillaan. Tunnissa ei tehdä Runebergejä eikä lukukaudessa laudatur-opintoja. 
   

 2. Muistathan ilmoittaa poissaoloista ryhmän opettajalle joko sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kolme peräkkäistä etukäteen ilmoittamatonta poissaoloa johtaa automaattisesti koulupaikan menettämiseen. 
   

 3. Ole ajoissa paikalla ja odota luokan ulkopuolella opettajan saapumiseen asti. Luokkiin ei saa mennä sisään ennen kuin opettaja on paikalla.
   

 4. Ole ajoissa paikalla lasta hakiessasi! Yksin ei ole kenenkään kiva odotella. 
   

 5. Oppilaille ja opettajille tulee taata työrauha oppitunneilla. Jos meno luokassa yltyy vallan hurjaksi, ojennamme ja ohjeistamme. Vanhempien väliset kuulumiset vaihdetaan kirjastolla, luokkakäytävä rauhoitetaan oppituntien ajaksi.  
   

 6. Olemme DIA:ssa vieraina, pidetään yllä suomalaisten hyvää mainetta! Jokainen osaltaan huolehtii siitä, ettei koulun tiloja tai omaisuutta sotketa tai rikota ja ettei luokissa oleviin tavaroihin kosketa.
   

 7. Muistutathan lastasi wc-käynnistä ennen tuntia jottei tunti keskeydy.

RYHMÄT JA OPETTAJAT

DRAAMASAURUKSET

SARI SALIBA – opettaja

2004-2009 syntyneet

KARHUT

ULLA KELLOKUMPU – opettaja

JULIA SARVIKAS  apuopettaja

2006-2009 syntyneet

KETUT

PIIA TIMONEN – opettaja

HANNA HENRIKSSON  apuopettaja

2009-2010 syntyneet

NORPAT

SATU MATINPALO – opettaja

SINI KURONEN apuopettaja

2011 syntyneet

Please reload

KÄRPÄT

KRISSE SARELIN – opettaja

SAARA SABBAGH  apuopettaja

2012 syntyneet

JÄNIKSET

JUULIA JANTUNEN – opettaja

ANNE SIREN  apuopettaja

2013-2014 syntyneet

PERHOSET-MUSKARI

HILPPA KUPIAINEN – opettaja

2-3 vuotiaat

LEPPÄKERTUT-MUSKARI

HILPPA KUPIAINEN – opettaja

1-2 vuotiaat

Please reload

KANNATUSYHDISTYKSEN JOHTOKUNTA

MINNA KILPELÄINEN

puheenjohtaja

HAUSSA!

kirjastonhoitaja

JENNI VÄHÄ

rahastonhoitaja

TIINA KYTTÄ

markkinointivastaava

HANNA HENRIKSSON

sihteeri

MARJAANA PASILA

viestintävastaava

PIIA TIMONEN

opettajien yhdyshenkilö

ELISA NUMMINEN

tapahtumavastaava

KIRJASTO

Kirjasto on suljettu ainakin ensimmäisellä kerralla, sillä toistaiseksi joukoistamme ei ole löytynyt kirjastonhoitajaa tai vt. kirjastonhoitajaa. Mikäli koet tämän pestin itseäsi kiinnostavaksi, ole pikaisesti yhteydessä Suomi-koulun henkilökuntaan.

 

 

Suomi-koulun yhteydessä toimivasta kirjastosta löytyy suomenkielistä luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa lapsille ja aikuisille. Kirjasto on yleensä auki koulutuntien aikana, klo 16.15 - 17.45. Mikäli teillä on jäänyt syksyllä kirjoja tai levyjä palauttamatta, huolehdittehan niiden palauttamisesta ensi tilassa. Uusia lainoja ei myönnetä, jos kirjoja on palauttamatta.

KAHVILA

Dubain Suomi-koulun kahvila toimii kirjaston yhteydessä aina oppituntien ajan. Kahvilan valikoimassa on kahvin ja tuoreiden leivonnaisten ohella suomalaisia herkkuja sekä muita kotimaasta tuttuja tuotteita.

 

Tarvitsemme vapaaehtoisia mukaan kahvilatoimintaan. Kahvilapestin voi ottaa koko lukuvuodeksi tai muutamaksi kerraksi. Joka kerraksi tarvitsemme leivonnaisia, leipojat voivat ilmoittautua kahvilalla.

Kuulemme mieluusti myös mitä lisäyksiä kahvilan valikoimaan toivotaan.

MUKAAN TOIMINTAAN?

Suomi-koulussa on useita työryhmiä, joihin kaivataan vapaaehtoisia.  

TAPAHTUMATYÖRYHMÄ

Kiinnostaako tapahtumien suunnittelu tai järjestäminen? Tarvitsemme aina lisäkäsiä tapahtumissamme ja voit tulla mukaan auttamaan joko yhteen tai useampaan tapahtumaan. Kevään tapahtumia ovat mm. laskiainen, koko perheen puistopäivä, sekä kevätjuhla.

SUOMINEN TYÖRYHMÄ

Joka vuosi työstämme Dubain Suomi-koulun lukuvuodesta kertovan vuosijulkaisun muistoksi oppilaillemme tai mukavaksi tuliaiseksi Suomen sukulaisille. Uusimman lehden teko on juuri käynnistynyt joten ilmoittaudu mukaan pian!

LIIKUNTAKLUBI

Haluaisimme järjestää liikuntaklubitoimintaa, esim sählykerhon tms, mutta tarvitsemme siihen innokkaita vanhempia mukaan toimintaa vetämään ja valmentamaan.

Please reload

Mikäli kiinnostuit yhdestä tai useammasta työryhmästä, ota ihmeessä yhteyttä. Dubain Suomi-koulu ei pyöri ilman vapaaehtoisia ja pienikin apu on aina tarpeen.

Lisätietoja saat Suomi-koulun puheenjohtaja Minna Kilpeläiseltä, dsk.puheenjohtaja@gmail.com 

© 2020 Dubain Suomi-koulu